1e ecowijk*

Een aangename ecowijk om in te leveno

Een gemengde ecowijk is geslaagd wanneer het woongedeelte perfect past in de dienst-, handels-, sport-, speel- en ontspanningsruimten. In het kader hiervan speelt de architectuur van het geheel een vooraanstaande rol. Deze actuele maar tijdloze architectuur bepaalt namelijk hoe de privacy van de gezinnen en de gebruiksvriendelijkheid op een harmonieuze manier samengaan.

De technieken en het materiaal worden bovendien door onze ontwerpers gekozen omwille van hun lage ecologische voetafdruk, zowel tijdens de bouwfase als voor het gebruik.

Passieve en energiezuinige gebouwen

Gemengde doeleinden (woningen, handelsruimten, culturele ruimten)
Een duurzame wijk is een wijk die de tijd uitdaagt. Een dergelijke wijk slaagt hier natuurlijk in dankzij de esthetische en de technische kwaliteit van de bouw, maar vooral ook door het onveranderlijke plezier om er te wonen en de besparingen die ermee gepaard gaan. De architectuur en de passieve bouw laten toe dit te beloven.

Groene ruimten en het klotsende water van de Dijle

Hier groeien de stad en de natuur samen.
In het kader van dit gewaagde project werd niets afzonderlijk uitgedacht en ontworpen. Het respect voor alles werd als gouden regel gehanteerd. Zo bedienen de groene ruimten, de voetpaden, de verbindingsbruggen, de parkings en de toegangen tot het openbaar vervoer de woongedeelten van dit uitnodigende project met respect voor de privacy van de bewoners en met als uitgangspunt een zo groot mogelijke welzijn en veiligheid. Integratie van het provinciaal park dankzij een bebouwing van de site naar buiten toe zodat de bewoners het zich kunnen toe-eigenen.

Ruimten ten behoeve van de kalmte en de ontmoetingen

Dankzij de talrijke nieuwe of gerenoveerde groene ruimten en voetgangersruimten zal deze nieuwe wijk in de ogen van de bewoners de kalmte, de veiligheid en de gezelligheid van de vroegere dorpen en gehuchten uitstralen. Ook de pleintjes, het straatmeubilair, de speeltuigen en de ontmoetingsplaatsen zullen hiertoe bijdragen.

Verzekerde maar zachte mobiliteit

De nieuwe wegen en de wegen die zullen worden gerenoveerd, zullen nauwkeurig worden gehiërarchiseerd. Voor meer comfort, soepelheid en veiligheid. Hier kruisen de auto's, het openbaar vervoer en de fietsen zich en leven ze probleemloos samen. Oprichting van een multimodaal centrum, nabijheid van het GEN-station, verplaatsing van een perron in het kader van het project. Integratie van een trein-bus ticketing, parkeerplaatsen aangelegd achter het Parc à Mitrailles voor een "kiss and ride".

Home sweet home

Gezellig thuis, gezellig samen
Zowel de huizen als de appartementen werden gebouwd om zo comfortabel en energiezuinig mogelijk te zijn. De gemeenschappelijke ruimten, zoals het vuilnisbakkenlokaal, de fietsenstallingen e.d. zijn afzonderlijke bijgebouwen die veel goedkoper zijn dan ondergrondse ruimten. De hedendaagse maar tijdloze architectuur biedt u zowel de ruimte als de privacy die uw privéleven verdient. Dankzij de omgeving, de handelszaken, de diensten, de gezelligheid van de wijk, de veiligheid ervan en de nabijheid van alle soorten openbaar vervoer bent u zeker van de meerwaarde van uw investering.

Comfort en functionaliteit

Alles is nieuw, maar het is uw thuis.
Alle woonruimten zijn onberispelijk afgewerkt en volledig naar uw wensen uitgerust. Uw persoonlijke toets zal de inrichting afwerken en een ziel geven aan uw woonst.
* Equilis heeft als doel de eerste eco-wijk van Waals-Brabant te bouwen overeenkomstig het nieuwe referentiekader dat werd uitgewerkt door het Waalse Gewest.